Olivia Persson - lärare på höstens drejkurser

Vår alldeles egna Olivia, vars specialitet är att dreja stort. Utöver keramikeryrket arbetar hon som Processpecialist på ett bolag inom dagligvaruhandeln.


"Jag har alltid tyckt om att skapa och testat på en hel del olika material genom åren. 2018 startade jag min egen verksamhet Makramik. På den tiden var min specialitet Blöjtårtan. Jag var inte så förtjust i den traditionella formen utan tog fram egna designs så som favoriten, Ugglan. Året därpå började jag knyta Makramé och ampeln blir en storsäljare.

Leran kom in i mitt liv för några år sedan och tog mig med storm. Jag flyttade från Skåne till vackra Bohuslän och började min keramikutbildning i Grebbestad. Där fick jag smaka på en bredd av lärdomar både när det kommer till tekniker, bränningar och kunskap om livet under mina två år.

Idag är leran min passion och tillflyktsort. Jag trivs som bäst när jag får ta i med hela kroppen. Kasta på ett helt lerpaket på skivan och brottas med klösen tills jag har ett ordentligt föremål framför mig är det jag gör helst. Lera är dessutom ett oerhört tacksamt material eftersom det alltid kan användas åter. Igen och igen. Det finns liksom ett hållbart utrymme för att öva och bli bättre.

Något annat jag fascineras av är att blanda material och tekniker. Sy som avslut i skapandet, knyta makramé på keramiken eller avsluta med trädetaljer.

Nu ser jag väldigt mycket fram emot att sprida min kunskap och är väldigt glad över att få göra det på Kobolt Krukmakeri.

Ni finner mer om mig på min Instagram.

 

Hoppas vi ses!

 

Kontakta oss: