Workshop i drejning 27-28 april

En lerig helgworkshop där fokus ligger på att utforska tekniken drejning. Vi börjar med att träffa varandra, prata om förväntningar och går kort igenom lerans värld i teorin. Där efter följer en demonstration där lärare Olivia Persson går igenom drejningens olika steg, från lerklump i handen till centrerad klös och färdig-drejat föremål. 

Kursen passar både för dig som testar på hantverket för första gången och för dig som har viss erfarenhet sedan tidigare men utan krav på förkunskaper. Förutom att dreja kommer du att få beskicka/trimma dina föremål och sedan dekorera enligt eget uttryck och önskan.

Kursen lämpar sig från 16 år eller från 12 år ihop med vuxen medföljande.

Anmäl dig här

Material som ingår:

  • 2 kilo lera
  • Engobe
  • Glasyr
  • Vi kommer långt på 2 kg lera då leran är ett tacksamt material vi kan återanvända under kursens gång. Önskar du mer lera finns det att köpa för 70kr/kg

Om kursledare Olivia:

Olivia Persson är keramiker, utbildad på särskild kurs Keramik på Grebbestads folkhögskola under två år. Hon drejar och bygger i lera, ofta i kombination av vartannat. 
Hon tycker om både traditionella och originella former men föredrar att skapa stort framför smått. Hon ser ofta kroppen och dess oändligt många olika former i sina alster. Förutom hos oss håller hon kurser på Basis Konstskola och på Drejverkstaden.

Plats för workshop:

Kursen hålls hos oss på Torsgatan 12. Lunch mellan 12 och 13 medtages. Finns även trevliga ställen för inhandling av lunch i nära anslutning till krukmakeriet.

Pris: 3200kr 2700kr

Kontakta oss: